چرا کولر اسپلیت فقط روی فن کار می‌کند؟

چرا کولر اسپلیت فقط روی فن کار می‌کند؟

فهرست مطالب

کولر اسپلیت روی فن کار می‌کند، عوامل زیادی در این خصوص دخیل هستند. می‌توان به مشکلات مربوط به کولر گازی و تنظیمات کولر گازی که توسط مصرف کننده انجام می‌شود اشاره داشت. با ما همراه باشید تا با نحوه کار کردن فن کولر گازی و چگونگی تنظیم نمودن آن آشنا شوید.

فن در کولر اسپلیت چه وظیفه‌‌ای دارد؟

قطعات مختلفی در ساختار یک کولر گازی وجود دارد فن یکی از قطعات اصلی آن است. فن باعث کشیدن هوای گرم به داخل یونیت و دمیدن هوای خنک می‌شود که به داخل کولر گازی هدایت می‌شود. یکی از تنظیماتی که در کولر گازی با کار می‌رود حالت کار کردن دستگاه روی فن است که هوای داخل ساختمان را به اندازه کافی خنک می‌کند. بدون روشن کردن سیستم و با حالت فن جریان هوای خنک توسط فن در ساختمان پخش می‌شود.

زمانی که کولر گازی در حالت فن قرار گیرد بلوئر تحت فشار قرار می‌گیرد و باعث پخش هوا در فضای اطراف می‌شود. حالت Auto به شکل خودکار گرم می‌شود و به خنک کردن محیط اطراف کمک می‌کند.

کار کردن فن روی کولر گازی بسیار مقرون به صرفه است که به کاهش مصرف برق کولر گازی کمک خوبی می‌کند. هنگام استفاده از حالت فن در کولر گازی مصرف انرژی به حدود ۱۵۰ وات می‌رسد که هنگام کار کردن کولر به ۱۰۰۰ وات می‌رسد. میزان انرژی مصرفی با عوامل مختلفی از جمله درجه سردسازی یونیت ارتباط مستقیم دارد. اگر یونیت بر روی وضعیت سردسازی فوری قرار گیرد تفاوت مصرف انرژی کمتر‌خواهد. کار کردن کولر گازی بر روی فن یک مشکل بزرگ است که هوای گرم داخل کولر کاهش می‌دهد و به این ترتیب مجراهای خروج هوا کولر گازی را خنک می‌کند که از خراب شدن کمپرسور کولر اسپلیت جلوگیری می‌کند.

نیاز تعمیر و نگهداری سیستم کولر گازی با کار کردن مداوم فن افزایش می‌یابد زیرا هر اندازه فن بیشتر کار کند و به همان اندازه فیلتر فرسوده می‌شود در صورتی که فیلتر تعویض نشود به سیستم آسیب‌های جدی وارد می‌شود.

بیشتر بخوانید: نمایندگی تعمیر کولر گازی در اصفهان

علت کار نکردن کولر گازی روی فن پس از روشن شدن دستگاه 

در بعضی مواقع کولر گازی بعد از کار کردن خود به خود خاموش می‌شود که به این امر به دلایل مختلفی انجام می‌شود که می‌توان به موارد زیر اشاره داشت.

یخ زدگی کندانسور

کندانسور مهم‌ترین بخش کولر گازی است که بر روی روند کار کولر تأثیر خوبی می‌گذارد. کندانسور به دلایل مختلفی دچار خرابی می‌شود که باعث یخ‌زدگی کندانسور کولر گازی می‌شود. از جمله دلایلی که باعث یخ زدن کندانسور می‌شود عبارتند از:

  • نشتی مبرد
  • خرابی ترموستات
  • سرد شدن ناگهانی هوا
  • آلودگی ترموستات

مهم‌ترین عوامل یخ‌زدگی کندانسور این است که بعد از رو شدن سریعا خاموش می‌شود برای جلوگیری از بروز این مشکل باید به صورت دوره‌ای آن را سرویس کنید تا از یخ زدگی کندانسور جلوگیری شود.

کثیف بودن یونیت و پنل کولر گازی

کار کردن کولر گازی روی فن به دلیل کثیف بودن پوینت است که برای جلوگیری از بروز این مشکل باید به صورت دوره‌ای و ماهی اقدام به تمیز کردن و تعویض فیلتر هوا کنید.

وجود مشکل در سیستم برق دستگاه

اگر سیستم برق دستگاه شما تنظیم نشده باشد و برق کافی به منظور روشن ماندن دریافت نکند باعث کار کردن کولر گازی روی فن می‌شود. در این حالت خازن استارت  کولر گازی با برق شروع به کار می‌کند و برای ادامه کار با مشکل کمبود برق مواجه می‌شود. کولر گازی اگر خود به خود خاموش می‌شود و در وضعیت فن قرار می‌گیرد که برای برطرف کردن این مشکل باید از یک متخصص فنی استفاده کنید و سیستم برق زمانی کابل دستگاه را بررسی کنید و در صورت لزوم اقدام به تعویض سیم کشی کولر کنید.

مسدود شدن سیستم کولر گازی

کولر گازی دارای یک سری لوله است که به جذب رطوبت کمک خوبی می‌کند که آب را در یونیت خارجی تخلیه می‌کند. در صورت مسدود شدن مسیر حرکت و تخلیه آب، آبی از دستگاه خارج می‌شود و به داخل دستگاه برگشت داده می‌شود که بر روی عملکرد کولر گازی وقفه پیش آمده تایر می‌گذارد و باعث خاموش شدن دستگاه می‌شود. در صورت بروز این مشکل باید تمام مسیرهای تخلیه آب در کولر گازی بررسی شود و هر گونه عامل انسداد را رفع نمود تا چرخه سیستم مجدد شروع به کار کند.

کثیف بودن رادیات و اوپراتور کولر گازی

در صورت کثیف بودن کویل‌های اپراتور، اپراتور هوای گرام را جذب نمی‌کند و باعث توقف کارکرد آن می‌شود‌. بروز جلوگیری از بروز این وضعیت باید کویل‌های اپراتور هر چند وقت یکبار شستشو و تمیز کنید.

خراب شدن کمپرسور 

کمپرسور اصلی‌ترین قطعه در کولر‌های گازی است که بر روی عملکرد کولر گازی تأثیر منفی می‌گذارد و منجر به خاموش شدن دستگاه خواهد شد. عوامل مختلفی از جمله نشتی گاز مبرد، یخ زدگی کندانسور، کثیفی فیلتر و اواپراتور باعث داغ شدن کمپرسور و خراب شدن آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: نمایندگی نصب کولر گازی اصفهان

مصرف برق کولر گازی در حالت فن چقدر است؟

زمانی که یونیت کولر گازی روی حالت فن قرار دارد برای چرخش به ۱۵۰ وات انرژی نیاز دارد و در حالت عادی کار کردن ۱۰۰۰ وات انرژی مصرف می‌شود که با عوامل مختلفی از جمله درجه سردسازی یونیت بستگی دارد. اگر یونیت روی حالت سرد سازی فوری قرار گیرد تفاوت انرژی مصرفی زیادی نخواهد داشت، در این حالت فن کمترین میزان انرژی را مصرف می‌کند.

استفاده از سیستم کولر گازی در حالت فن مزایای بالایی به همراه دارد که میزان مصرف انرژی را تا حد بالایی کاهش می‌دهد. در این حالت کارکرد کولر گازی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و کولر گازی از حالت سرمایش، گرمایش و حالت خشک استفاده می‌کند. برای راه اندازی فن کمتر از کمپرسور انرژی استفاده می‌شود یک کولر گازی در حالت خنک کننده از هزار وات در ساعت استفاده می‌کند. تفاوت در مصرف برق با توجه به تنظیمات مورد مقایسه و مدل کولر گازی مشخص می‌شود که بر روی صرفه جویی مصرف کولر تأثیر خوبی می‌گذارد. زمانی که دمای هوا در اوایل صبح سرد آیت تنظیم کولر گازی برای به گردش درآمدن هوای خنک مناسب است که هزینه کارکرد کمپرسور دستگاه را کاهش می‌دهد. سیستم‌ کولر گازی با دوام در حالت خنک کننده هیچی آسیبی به دستگاه وارد نمی‌کند که استفاده از این فن‌ها در روز‌های سرد و مرطوب باعث استراحت دستگاه شما می‌شود. عملکرد مطلوب کولر گازی از رشد کپک جلوگیری نموده و باعث تهویه مطبوع در حالت خنک می‌شود. برای استفاده از حالت فن باید سطح دما و رطوبت اتاق کافی باشد که باعث گردش ملایم هوا شود. فن کولر گازی برای روزهای سرد تر مناسب است و برای موقعی که می‌خواهید هوای اتاق را تازه کنید کاربرد دارد.

5/5 - (4 امتیاز)
مشکلت حل نشده؟
تیم دمای سبز در خدمت شماست تا مشکلات تعمیراتی لوازم سرمایشی و گرمایشی شما را حل کند.

نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *